dissabte, 30 d’octubre del 2010

Rachel Corrie

Qui era Rachel Corrie? Doncs una noia nord-americana carregada de bones intencions que va morir lluitant per Palestina -actuant com escut humà contra la demolició de cases a Gaza-. En realitat, Rachel no és -naturalment- l'única víctima occidental (com podeu comprovar aquí), però no es tracta d'oferir, ara mateix, una col·lecció de morts que produeixi una llagrimeta fàcil.

Mentre va estar a Palestina, Rachel va anar enviant correus a la seva família i les cartes de Rachel (que es poden descarregar gratuïtament en pdf) són el material a partir del qual va néixer l'obra de teatre "El meu nom és Rachel Corrie". L'obra, representada a un munt de països (inclosos EUA i Palestina), ha arribat a Espanya amb Marta Marco com a protagonista. La producció és de la companyia Traspasos i passa per Barcelona (pel Romea) només uns dies.

Per veure com és la vida a Gaza us podeu connectar al canal de You Tube "Sleepeless in Gaza and Jerusalem". Entre altres coses, s'inclou la inauguració del carrer Rachel Corrie a Ramallah.

Perquè les coses no són sempre relatives. Perquè la neutralitat és, tot sovint, una manera de prendre partit.

1 comentari: