dimarts, 24 de novembre del 2009

Setmama de la ciència

Foto: R. Rius

Del 13 al 24 de novembre s'ha celebrat la Setmana de la ciència en l'edició del 2009. Ha estat un temps farcit d'activitats i alguns dels membres de la Societat Catalana d'Història de la Ciència i de la Tècnica (SCHCT) hem estat prou atrafegats.

L'any 2009 se celebren (mmm, que això s'acaba!) diverses commemoracions.

Per exemple, és l'Any de l'astronomia (en record dels 400 anys de la primera observació de Galileu Galilei amb el telescopi). En aquest context, se situa la conferència magistral que vaig pronunciar a l'IEC, tot fent un resum de l'aportació dels científics andalusins (Xornal Galicia).

Però també és l'Any Darwin i, en aquest cas, cal tenir molt en compte la magnífica exposició que ha comissariat Víctor Navarro.

... Encara n'hi ha més! No podem pas oblidar l'Any Monturiol. Antoni Roca ha treballat incansablement en multitud d'actes, així com també en exposicions. Carles Puig, d'altra banda, ha fet les seves aportacions: unforgettable la presentació al Parlament. Si voleu més informació, podeu llegir la seva revisió historiogràfica escrita a "quatre" mans.

I posats a no oblidar, és clar, seria imperdonable passar per alt la VI Jornada Memorial Democràtic a la UPC (notícia al Periódico)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada