dilluns, 17 de maig del 2010

17 de maig

Un dia curiós, el 17 de maig. Per exemple, és el dia Mundial d'Internet. Per això, una entrada de blog deu ser una bona manera de celebrar-lo.

Però també és el Día das Letras Galegas en què, a més a més de ser festa a Galícia (;-)), es commemora la publicació dels Cantares Gallegos de Rosalia de Castro.

En un altre ordre de coses, en el santoral, el 17 de maig apareix associat a Pasqual Bailon, franciscà amb molt de seguiment al País Valencià (vestí els hàbits a Elx i és el patró de Vila-real).

Encara n'hi ha més! Avui és el dia Mundial contra l'Homofòbia i la Transfòbia. I avui fa 6 anys l'estat de Massachussetts va legalitzar el matrimoni homosexual (el primer estat dels EUA que ho va fer!).

Alguns fets històrics? Doncs tal dia com avui Muhammad Ali fou nomenat walí d'Egipte. En poques paraules? El naixement de l'Egipte modern començava... Eps! que no parlo del boxejador!

Parlant de naixements... avui faria anys Erik Satie, autor de les meravelloses Gymnopédies. Mmmm... us deixo gaudir de Satie...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada